Látogatóink  

Jelenleg 8 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

2018. augusztus 20.

Augusztus 20. – Magyarország születésnapja

augusztus 20

Történelmünk kiemelkedő alakját, országépítő és egyházszervező királyunkat Szent Istvánt ünnepeltük augusztus 20-án. Az ünnepi szentmisére nemzeti színű és népviseleti ruhába öltöztek a gyermekek, akik a szentmisén és az ünnepségen közreműködtek.

Bővebben...

Tanévkezdés 2018

Tanévkezdés – Veni Sancte szentmise

Szeptember 3-án, hétfőn reggel 8 órakor ünnepi egyenruhába öltözve tartotta tanévnyitó szentmiséjét a Kunszt József Katolikus Általános Iskola. Ettől kezdve becsöngetnek nap, mint nap, vár a kötelesség, a munka, - vagyis a tanulás, - hogy a gyermekek növekedjenek Isten és az emberek előtt kedvességben és bölcsességben.

Tanévnyitó 2018

Véget ért a nyár!!!  Ezt a hangulatot idézte meg  a  harmadik osztályos kisdiák  Köszöntő című nyitó verse. Kálnay Adél írása bizonyította számunkra, hogy bár elrepült a nyár, de van miért lelkesednünk, hisz az iskola izgalmas, kedves és barátságos, általa nyit a tudás kapuja.

Tanévnyitó 2018

Bővebben...

Templombúcsú ünnepe 2018

Templombúcsú 2018

Szeptember 8-án, Szűz Mária születése napján (népiesen Kisboldogasszony ünnepén) van a falu templomának búcsúnapja. A község Mária Napok elnevezéssel, világi rendezvényekkel ünnepli a búcsút.

A templomban szombaton, szeptember 8-án szentmisével és este Szűz Máriát köszöntő zenés áhítat keretében tartott orgonahangversennyel köszöntöttük a Szűzanyát.

 

Bővebben...

Őszi kirándulás 2018

Szeptember 21-én egy igazi nyarat idéző meleg napon tartottuk meg a hagyományos őszi kirándulást.

 őszi kirándulás

Az iskola udvaron Fekete József igazgató úr megnyitója után az alsós osztályok futóversenyt rendeztek a sportcsarnok mögötti futópályán. Ezután az első osztályosok vezetésével egy hosszabb útvonalon elindult az alsós csapat a sportpálya felé bízva abban, hogy mire kiérünk, felszárad már a harmatos fű.

Bővebben...

Táskaszentelés 2018

Szeptember 23-án vasárnap, a délelőtt 9 órai szentmise keretében tartottuk meg az első osztályos hittanos gyermekek táskaszentelési ünnepét.

táskaszentelés

A kisgyermekek elhozták iskolás táskájukat, benne a legnehezebbnek tartott tantárgyak könyveivel, hogy Jézus segítségét kérve, megbírkózzanak az előttük álló tanulás nehézségeivel.

Bővebben...

Gesztenye gyűjtés!

Gyűjts te is VADGESZTENYÉT az osztályodnak és tietek az összeg!

Október 17-én 8-16 óráig

hálós krumplis zsákokban kérjük a gesztenyét!

A bevétel az osztályotoké!

Papírgyűjtés 2018

November 19-én PAPÍRgyűjtés lesz 7-16 óráig!

A papírt kötegelve kérjük hozni

az iskola udvarába.

A bevétel az osztályoké!

Terményáldás 2018

Termény megáldás – október első vasárnapja (október 7.)

Megérkezett az ősz. Beértek a gyümölcsök, a zöldségek. A hívő magyar nép ezer éven keresztül mélyen átérezte, hogy minden jó az Istentől származik, és mindenért neki tartozunk hálával.

Terményáldás 2018

Bővebben...

Rózsafüzér 2018

Október 18-án, csütörtökön 9 órakor az „egymillió gyermek közösen imádkozza a Rózsafüzért” felhíváshoz csatlakozva az akasztói hittanos gyermekek is elimádkozták a világosság rózsafüzérét a templomban.

Rózsafüzér 2018

Bővebben...

Szent Márton 2018

November 11-én van Tours-i Szent Márton emléknapja.  Savariában (a mai Szombathelyen) 316-ban született. Mártont 15 éves korában besorozták katonának. Lovas katonaként télvíz idején találkozott egy didergő koldussal, akinek fél köpenyét adta oda, és éjjel ezt a köpenyt látta Krisztus vállán. 18 éves korában keresztelkedett meg, de még 356-ig szolgált a seregben. Pappá szentelték, kolostort alapított és 371-ben Tours püspöke lett. Fáradhatatlanul hirdette Isten igéjét a pogány területeken. Sok legenda és csoda fűződik életéhez.

Szent Márton

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola