Látogatóink  

Jelenleg 9 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

2018. augusztus 20.

Augusztus 20. – Magyarország születésnapja

augusztus 20

Történelmünk kiemelkedő alakját, országépítő és egyházszervező királyunkat Szent Istvánt ünnepeltük augusztus 20-án. Az ünnepi szentmisére nemzeti színű és népviseleti ruhába öltöztek a gyermekek, akik a szentmisén és az ünnepségen közreműködtek.

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

Szent István volt Magyarország első királya. Páratlan bölcsességű országszervező munkájának eredménye, hogy a pápától kapott koronával királlyá koronáztatta magát. Hatalmát nem egyéni célokra, hanem népe boldogítására használta. Mi már látjuk, hogy kiemelkedően teljesítette királyi feladatát.

Hitvalló is volt. A kereszténységet nem érdekből, nem politikai megfontolásból, hanem meggyőződésből vette fel. Példája az egész népnek megmutatta, hogyan kell Krisztus törvénye szerint élni. István király sziklaalapra építette nemzetét, ezért volt ezer éve a magyarságnak.

Bátran forduljunk hozzá, hogy járjon közben értünk, hogy országunknak ne csak ezer éves múltja, hanem jövője is legyen.

A szentmise végén következett a kenyérszentelés. Hívő magyar népünk mindenkor mélyen átérezte, hogy minden jó az Istentől származik, ezért neki tartozunk hálával. A gondviselő Isten ebben az esztendőben is megadta a mindennapi kenyeret, ezért adtunk hálát Istennek őseink hagyománya szerint. Csanád Béla (a falu szülötte): Hol vagy István király című verse után Kiss István plébános megszentelte, majd Suhajda Antal polgármester megszegte az új kenyeret a templom előtt.

augusztus 20

augusztus 20

 augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

augusztus 20

A jelenlévő hívek mindannyian ettek az új kenyérből, és egy pohár borral koccintottak szebb jövőt kívánva magyar nemzetünknek.

A szentmise képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola