Látogatóink  

Jelenleg 12 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Tanévkezdés 2018

Tanévkezdés – Veni Sancte szentmise

Szeptember 3-án, hétfőn reggel 8 órakor ünnepi egyenruhába öltözve tartotta tanévnyitó szentmiséjét a Kunszt József Katolikus Általános Iskola. Ettől kezdve becsöngetnek nap, mint nap, vár a kötelesség, a munka, - vagyis a tanulás, - hogy a gyermekek növekedjenek Isten és az emberek előtt kedvességben és bölcsességben.

Tanévnyitó 2018

Véget ért a nyár!!!  Ezt a hangulatot idézte meg  a  harmadik osztályos kisdiák  Köszöntő című nyitó verse. Kálnay Adél írása bizonyította számunkra, hogy bár elrepült a nyár, de van miért lelkesednünk, hisz az iskola izgalmas, kedves és barátságos, általa nyit a tudás kapuja.

Tanévnyitó 2018

Mi sem természetesebb az egyházi iskolákban, hogy szentmise keretében kérjük a Szentlélek közbenjárását és segítségét az új tanévre, a tanárok munkájára és a diákok szorgalmára.

Tanévnyitó 2018

Az ember értelmes lény. Az értelem azonban akkor tölti be feladatát, ha tanulással erősítjük. Az ember igazi ereje nem az izmaiban, hanem értelmében, a megszerzett tudásában mutatkozik meg. Mindent elvehetnek tőlünk, csak a megszerzett tudásunkat nem tudják a gonosz emberek elvenni.

A tanulás és a tudás tehát Isten előtt fontos dolgok. Az Úr Jézus is azt mondta tanítványainak: „Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” És ezt teszik a tanárok, a hitoktatók, és elsősorban a szülők, akik jó példával járhatnak a gyermekek előtt, és megteremtik azokat az anyagi javakat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy zavartalanul folyjék a tanítás.  Jézus tanítói parancsára alapozva tehát az egyház és a tanítás szoros kapcsolatban van egymással. Hazánkban több mint ezer évvel ezelőtt 996-ban alapították az első tanintézetet Szent Márton hegyén, Pannonhalmán. És ekkor elindult a szervezett tanítás, és eljutott ide a mai napig.

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

 Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

A szentmise végén a harmadik osztályos gyerekek Szabóné Lesch Tünde tanítónő vezetésével műsort adtak, melybe bevonták az új első osztályosokat is. A picit szorongó, de kíváncsi, várakozó tekintető új iskolásokat az  oltárhoz vezették, s versekkel köszöntötték őket.

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

 Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

Elénekelték nekik, hogy „Jézus szeret minden kicsi gyermeket”, ezzel rávilágítva, hogy iskolánkat a katolikus lelkiség határozza meg, s e többlet nélkül mit sem ér az oktatás.

Tanévnyitó 2018

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk egymáson, egységre van szükség. A közös munkát pedig méltósággal kell végeznünk.

Tanévnyitó 2018

Majd Fekete József Péter igazgató ünnepi beszédével megnyitotta a 2018/19-es iskolai évet!

Tanévnyitó 2018

Tanévnyitó 2018

A tanévnyitó képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola