Látogatóink  

Jelenleg 5 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Tanévkezdő információk 2021

Tanévkezdő információk!

TANKÖNYVOSZTÁS

 2021. augusztus 30-án (hétfőn) 7.00-18.00-ig.

Helye: Községi Könyvtár

 **********

TANÉVNYITÓ ÜNNEPI SZENTMISE és ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ

VENI SANCTE

 2021. SZEPTEMBER 1-jén 8.00 órakor

 HELYE: KATOLIKUS TEMPLOM

 Megjelenés ünnepélyes öltözékben /fekete-fehér, nyakkendő/.

Gyülekező az iskola udvarán: 745-kor.

**********

 Első tanítási nap: 2021. szeptember 1. (szerda)

(2-4 óra osztályfőnöki, 11.40-ig)

**********

Tanévnyitó 2021

A 2021/2022-es tanévet szeptember 1-jén a kezdtük. A gyerekek zsivaja reggel 8 órakor újra betöltötte az iskola udvarát. Az ünneplőbe öltözött tanulók, iskolánk zászlaja mögött bevonultak a templomba.

tanévnyitó

Bővebben...

Mária napi szentmise 2021

Templombúcsú - 2021.09.08.

Szeptember 8. Szűz Mária születésének ünnepe, népies elnevezéssel Kisboldogasszony. Az akasztói templom ekkor ünnepli a búcsú ünnepét.  Minden templomot egy hittitok vagy egy szent tiszteletére szentelnek fel. Ez a templom titulusa vagy patrónusa. A templom címének ünnepe a templombúcsú, amely a templom felszentelésével együtt az illető templom két főünnepe.

Mária napi szentmise

Bővebben...

Fiatalok nemzettudat alapozása projektnap 2021

A covid19 vírushelyzet miatt a „Fiatalok nemzettudat alapozása Akasztón 2020” című pályázat nem 2020-ban, hanem 2021. szeptember 10-én, pénteken valósult meg a Kunszt József Katolikus Általános Iskola szervezésében.

A gyermekek részére egész napos rendezvénysorozattal készültünk, melyben Akasztónak és környékének hagyományaival, épületeivel és régi mesterségekkel ismerkedtek meg tanulóink.

Diákjaink ezen a meleg, szép őszi napon háromnegyed nyolcra gyülekeztek az iskolaudvaron, ahol a programról tájékoztatást kaptak. A gyerekek évfolyamonként mozogtak a kilenc állomás között, pontos időbeosztás szerint.

Őszi kirándulás 2021

Bővebben...

Állatparki kirándulás 2021

Kirándulás Felsőlajosra az Állatparkba - 2021.09.15

Elsőseink tanéve egy meglepetés ajándékkal indult, hiszen a MAGOSZ megyei szervezete és az akasztói gazdaközösség támogatásával belépőjegyet kaptak a felsőlajosi Állatparkba, melyet az évnyitón Gubán Gyula a MAGOSZ megyei elnöke adott át. A támogatás nemcsak a belépőjegyet tartalmazta, hanem az utazás költségét is.

állatparki kirándulás

Bővebben...

Táskaszentelés 2021

2021. szeptember 19.

Már hagyományossá vált, hogy minden iskolai tanév elején az első osztályos gyermekek elhozzák iskolás táskájukat a templomba, és benne a legnehezebbnek vélt tantárgy könyveit, hogy kérjék Isten áldását és Jézus segítségét, hogy „Könnyebb legyen, és jobban menjen a tanulás.”

táskaszentelés

Bővebben...

Terményáldás 2021

2021.10.03 - Termény megáldás

Hívő magyar népünk mindenkor mélyen átérezte, hogy minden jó az Istentől származik, és mindenért neki tartozunk hálával. Isten legnagyobb ajándéka a föld termése, a gyümölcsök és a mindennapi kenyér, amelyért a legszebb imádságban, a Miatyánkban naponta imádkozunk. A gondviselő Isten ebben az esztendőben is megadta számunkra a terményeket.

 

terményáldás

Bővebben...

Ünnepi megemlékezés 2021.10.23.

1956 emlékére

2021. október 22-én a Templomkertben emlékeztünk meg Magyarország 20. századi történetének legnagyobb hatású, világtörténelmet formáló eseményéről, az 1956-os forradalomról és az azt követő rövid, hősies szabadságharcról.
Az ünnepre a Kunszt József Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákjai, Endrődi Ágoston, Ludescher Dániel, Mikó Levente, Tóth Fanni és Ujvári Lili készültek egy műsorral.


nemzeti ünnep

Bővebben...

Szavalóverseny iskolai forduló 2021

Idén 31. alkalommal rendeztük meg hagyományos szavalóversenyünket a könyvtárban.

Az iskolai fordulóra november 15-én került sor.

A feldíszített helyiség őszi hangulatot teremtett, amely jól kapcsolódott a kötelező versekhez.

szavalóverseny

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola