Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Tanévnyitó 2021

A 2021/2022-es tanévet szeptember 1-jén a kezdtük. A gyerekek zsivaja reggel 8 órakor újra betöltötte az iskola udvarát. Az ünneplőbe öltözött tanulók, iskolánk zászlaja mögött bevonultak a templomba.

tanévnyitó

A legizgatottabbak a kis elsősök voltak. A tanévnyitó szentmisét Kiss István atya mutatta be. A mise végén a 4. a osztály tanévnyitó műsorát láthattuk. A gyerekek felelevenítették a nyári emlékeket, megjelenítették a még álmodozó diákok reggeli ébredését. Versekkel, tánccal köszöntötték az új tanévet. Iskolánk legifjabb tanulói, az első osztályos Odrobina Hanna, és Szabó Zétény is bátran mondtak verset. 

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

tanévnyitó

Az elsősök örömmel fogadták a meglepetés ajándékot, melyet a 8. osztályos lányok adták át.

A műsor után Ujváriné Lengyel Éva igazgató asszony hivatalosan is megnyitotta az idei tanévet.

tanévnyitó

Mai évnyitó ünnepségünkre megérkezett a megyei gazdák ajándéka! Gubán Gyula a MAGOSZ megyei elnöke állatkerti belépőjegyeket ajándékozott az első osztályosok számára, továbbá azzal a jó hírrel is érkezett, hogy a helyi gazdaközösség felvállalta új elsőseink utaztatási költségeit is. A felsőlajosi állatkert a tavaszi zárás időszakában nehéz helyzetbe került. A gazdakörök összefogva a legnehezebb időszakban ötszáz belépőjegyet vásároltak elővételben, hogy takarmányadomány mellett, pénzbeni támogatást is adjanak a látogatók, így bevétel nélkül maradt állatkertnek. Így juthat el valamennyi akasztói első osztályos tanulónk költségmentesen Magyarország egyetlen magán állatkertjébe. Tölthetnek el együtt egy aktív és élményekben gazdag napot, a tanév kezdetén.

Elnök úr arról is tájékoztatott, hogy terveik szerint nem egyszeri ajándékozásról döntöttek, amennyiben lehetőségeik megengedik a jövőben minden évben a állatkerti látogatással kezdődhet a tanév az akasztói elsősök számára. Köszönjük!

tanévnyitó

tanévnyitó

A Veni Sancte alkalmával búcsúzunk kollégánktól: Endrődiné Turú Erzsébettől, aki több, mint 40 év neveléssel-oktatással eltöltött év után nyugdíjba vonult. Erzsi néni hivatásának tekintette munkáját, a tanítást összekötve a neveléssel mindig odaadóan végezte feladatait, rengeteg szabadidős program, kulturális rendezvény szervezője koordinátora volt. Pedagógustársai, beosztottjai mindig számíthattak segítségére. Hálából a sok-sok jóért, egész pályafutása alatt nyújtott kimagasló munkájáért, Erzsi nénit Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

tanévnyitó

Ez a nap még egy pedagógus életében is kiemelkedő volt, Feketéné Csatai Bernadett kolléganőnk 30 éves jubileumi évfordulóját ünnepeltük.

tanévnyitó

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola