Látogatóink  

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ünnepélyes tanévnyitó

Kedves, vidám műsorral köszöntötték a 2014/2015-ös tanévet a 3.a és 3.b osztályos gyerekek. Iskolaváró verseikkel az elsősök is lelkesen szerepeltek: Kovács Hanna, Szabó Eszter, Veiszaupt Csenge, Pecznyik Petra és Ujvári Lili. Az igazgató néni Pál Jánosné kedves beszédével szólt mindannyiunkhoz és ünnepélyesen megnyitotta a tanévet.

Köszönjük a DÖK-ös diákok: Czaczarda Zsolt, Bogáromi Máté és Tóth Patrik és a felkészítő tanárok: Hubertné Chudi Katalin, Kunczné Balázs Teréz és Ujváriné Lengyel Éva munkáját.

 Tanévnyitó 2014

Az évnyitón készült képek ide kattintva megtekinthetőek.

Őszi kirándulás 2014

Szeptember 5-én barátságot kötött velünk az idő, így megrendezhettük az őszi kirándulást. Az iskola udvarról rövid programismertető után elindultak az alsós osztályok a focipályára. Kiérve a pályára tábort vertek  és játszottak egy kicsit a gyerekek, amíg a szervezők előkészítették a terepet a sportos, játékos vetélkedőknek. Szakítva az eddigi hagyományokkal, nem csapatok, hanem osztályok versenyezhettek egymással. Cserébe viszont bővült a játékok sora. 8 állomáson mérhették össze a kicsik és nagyok ügyességüket, találékonyságukat. Újdonságként az elsősök is végig küzdhették az akadályokat, hogy a verseny végére összekovácsolódott közösségként játszhassanak egymással.

Őszi kirándulás

Az első akadály gátfutás volt, nemcsak a gyorsaságra kellett ügyelni, hanem a végrehajtásra is, ha eldőlt a gát, a felállítása újabb másodpercekkel növelte a futamidőt.

A második állomáson a jó szemmérték és a dobóügyesség kerülte előtérbe a célba dobásnál.

Az egyik legjobb hangulatú akadálypálya a zsákban futás volt. Ezután 2 puzzle kirakását kellett teljesíteni a 4. állomásnál. Majd a szellemi versengés következett érdekes és fejtörő feladatokkal. Nagy sikert aratott a gyerekek körében a folyón átkelés, amikor kis szigetekre lépkedve kellett átjutni az egyik partról a másikra, vigyázva arra, hogy nehogy földet érjen a lábuk közben. Sok-sok vidám percet okozott a hátukon lufival összenőtt párok versengése. Az utolsó állomáson pók és rákjárásban kellett a hasukon labdát vinniük a versenyzőknek.

A szórakoztató versenyek után szabadon játszhattak a gyerekek, s míg megszületett a verseny végeredménye, a szülők is elkészültek a hagyományos bográcsban főtt paprikás krumplival.

A legeredményesebbnek a 4. osztályosok és a 3. a osztályosok bizonyultak.

Jóllakottan, kicsit fáradtan de élményekkel gazdagodva tértünk vissza az iskolához.

A kirándulás képekben ide kattintva megtekinthető.

Gubánné Líbor Ildikó

munkaközösség vezető

Mikulás – napi ünnepség

TélapódélelőttIdén december 5-én pénteken várták az első és a negyedik osztályosok közösen a Mikulást. A negyedikesek hetek óta készülődtek. A Bogyó és Babóca sorozatból a Télapó című mesét játszották el. Az elsősök és az elsős tanító nénik szeretettel fogadták és tapssal jutalmazták az előadást. A műsort követően a negyedikesek átadták az általuk készített ajándékot a gyerekeknek és nevelőiknek.

Ezután a Mikulás is megjelent.

Bővebben...

Karácsony 2014

Karácsony 2014
 
 
Hagyományainkhoz híven az idén is a második és az ötödik osztályosok készültek műsorral az iskolai karácsonyra.

Ovisok látogattak a 4.a osztályba

Ovisok látogatása2015. január 21-én, egy szerdai napon nagyon kedves kis vendégek érkeztek iskolánkba. Az I. számú óvoda nagy csoportja látogatott el a 4.a osztályba. Még december elején történt a meghívás, hogy megtekintsék az elsősöknek bemutatott Bogyó és Babóca sorozat TÉLAPÓ című részét a negyedikesek előadásában. Sajnos mind az óvodások, mind a negyedikesek túlontúl elfoglaltak voltak, így nem valósulhatott meg a látogatás decemberben.

Bővebben...

Farsang 2015

Farsang 20152015. február 6-án került megrendezésre az iskola sportcsarnokában a farsangi ünnepségünk.

Délelőtt az alsó tagozatosok ötletesebbnél ötletesebb jelmezeit tekinthették meg az érdeklődők.

Bővebben...

5. osztály tanulmányi kirándulása

2015.02.10. technika órán Némethné Kóka Erika tanárnővel az önkormányzat buszán egy felejthetetlen kirándulást tettünk a Kalapos- család asztalosműhelyében, ahol elmagyarázták a fa megmunkálását és feldolgozását. Osztálytársnőnk édesapja és édesanyja lelkesen vezetett végig a műhelyben.
Sok tudással lettünk gazdagabbak az élvezetes bemutatók során. A fa a megmunkálás előtt egy szárító kamrában levegőmozgatással 30-60 Celsius fokon a nedvességét elveszti. A keménység, vastagság, nedvesség , ezek mind jelentős adatok, mert a tulajdonsága alapján máshogy munkálják meg, másra alkalmas. A megmunkálás minimum 15 Celsiuson történik. Mesterségesen 2-3 hét, a szabadban 3-4 hónap alatt szárad ki.
Megismertük a többfejes gyalugépet és fűrészt. Ez egy univerzális eszköz. A 13 fejes fűrész pedig célgép. Megtudtuk, hogy a célgép azt jelenti, hogy csak egy bizonyos célra alkalmas. Az univerzális pedig több feladat elvégzésére használható.
Az egyedi gépet a megrendelő kívánságainak megfelelően építik meg pl.: egyedi feladatra képes.
Fűrészek, nehéz eszközök, fadarabok, amelyek a munka közben bárkit eltalálhatnak, ezekre mind van biztonsági intézkedés.
Én egy célgépet külön kiemelnék: a marógépet. Egy előrekészített fakockát lyukkal a közepén, egy forgatórúdra tettek, majd megforgatták és közben egy penge minta segítségével szép, formás korlátrudat készített.
Kipróbálhattuk a zajszűrő „fülest” is, érdekes érzés volt.
 
Az osztály nevében köszönjük a felejthetetlen kirándulást.
 
 Turú Tamás
5.a

Ünnepi megemlékezés 2015

2015. március 13-án ünnepélyes keretek között elevenítették fel a 6.a és 6.b osztályosok Lóki Andrásné és Lóki András vezetésével az 1848-as forradalom eseményeit.

A megemlékezés képei ide kattintva megtekinthetőek.

Ünnepi műsor

Bővebben...

Emily az 1.a osztályban

2015. február 27-én délután az 1.a osztály kutyás foglalkozáson vett részt, melyet Judákné Manyi óvó néni tartott, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány pedagógusa.

A helyszín az Idősek Napközi Otthona volt, ahol nagy szeretettel vártak bennünket. A gyerekek örömmel találkoztak Emilyvel, a segítő kutyussal.

Bővebben...

Emily az 1.b osztályban

Emily2015. március 27-én a tantermünkben vártuk vendégségbe Judákné Manyi óvónénit és terápiás kutyusát Emilyt. A gyerekekkel átrendeztük a termet és délután izgatottan jöttünk vissza a foglalkozásra. Emily már a folyosón megismerkedett a gyerekekkel, rögtön belopta magát mindenki szívébe. A foglalkozás ismerkedéssel kezdődött. Manyi néni is bemutatta nekünk Emilyt. Megtudtuk, hogy 3 éves menhelyi  kutya, és túlélt egy balesetet is.

Bővebben...

1.b kézműves foglalkozás

2015. március 28-án szeles tavaszi napon egy séta után érkeztünk meg a Bajcsy utcai alkotóházba Endrődiné Sámel Zsuzsához. A tavaszi virágokkal, húsvéti kellékekkel díszített házikó hívogatóan várt minket.  

Kézműves foglalkozás Kézműves foglalkozás

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola