Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ünnepi megemlékezés 2021.10.23.

1956 emlékére

2021. október 22-én a Templomkertben emlékeztünk meg Magyarország 20. századi történetének legnagyobb hatású, világtörténelmet formáló eseményéről, az 1956-os forradalomról és az azt követő rövid, hősies szabadságharcról.
Az ünnepre a Kunszt József Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákjai, Endrődi Ágoston, Ludescher Dániel, Mikó Levente, Tóth Fanni és Ujvári Lili készültek egy műsorral.


nemzeti ünnep

A verses és prózai szövegek, valamint a zenei számok kronologikus sorrendben, híven követték az ’56-os eseményeket.

„1956. október 23-án kitört a forradalom” – hangzott el. Majd felidézték: az emberek, akik részt vettek és aktív cselekvői voltak a forradalmi eseményeknek, lehet, hogy mélyen tudták, a harc kilátástalan, de az elnyomás ellen csak így voltak képesek fellépni. Sokat kockáztattak, és voltak, akik a legnagyobb dologgal, az életükkel fizettek tetteikért.

nemzeti ünnep

1956-ban az akkori nyugati demokráciákban élők talán csodálkoztak is rajta, hogy a forradalom mártírjai és hősei az életüket is feláldozták azért a szabadságért, amely nekik teljesen természetes volt.

Ami azonban számunkra nagyon fontos, hogy 1956 visszaadta nemzetünk öntudatát, a bizalommal, büszkeséggel teljes összetartozásnak az érzését.

Az iskolások műsora után Suhajda Antal polgármester osztotta meg az ünneppel kapcsolatos gondolatait a jelenlévőkkel, majd elhelyezték a megemlékezés koszorúit a hősi emlékműnél.

nemzeti ünnep

nemzeti ünnep

nemzeti ünnep

 Endrődi Éva

Klajkóné Vén Krisztina

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola