Látogatóink  

Jelenleg 14 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Mikulás a templomban

Megérkezett a Mikulás a templomba

Mikulás 2019

December elején szerte a világon megünneplik a Mikulás érkezését, a vele való találkozást. A héten december 3-án, az akasztói templomba is ellátogatott Szent Miklós utóda, aki szerény kis csoki ajándékkal kedveskedett a gyerekeknek a szép fogadtatásért.

A harmadik osztályos gyerekek 10 perces vidám kis műsorral köszöntötték Szent Miklós püspök utódát. Vers, mondóka és ének csalogatott mosolyt a Mikulás arcára. Annyira tetszett a műsor Miklós püspöknek, hogy megígérte, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk, akár esik a hó, akár fúj a szél.

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Aligha van az Egyháznak még egy olyan szentje, aki olyan népszerűségnek örvend mind Szent Miklós püspök. A gyermekek szeretik, a felnőttek rokonszenveznek vele.

Mikulás 2019

Mi a magyarázata, hogy ennyire szeretik őt az emberek? Mi keresztények, ennek okát abban látjuk, hogy nem csak emberi kapcsolata, hanem Istennel való kapcsolata és viszonya is rendezett volt. Isten jóságáról és emberszeretetéről tett tanúságot a világban és nekünk is ez a feladatunk. Rendeznünk kell kapcsolatunkat Istennel, különben akadály kerülhet Isten és közénk. Akinek nem rendezett a viszonya Istennel, annak az emberekkel való kapcsolata is zátonyra fut.

Szent Miklós jósága karácsonyra készít elő bennünket. Mi lenne az ünnepből, ha nem Isten jóságát tükrözné vissza, ha nem Isten emberszeretetére emlékeztetne minket? Üres és értéktelen, semmitmondó lenne az ajándékozásunk is. Így nemcsak az ünnep, de az emberi élet is elveszítené belső tartalmát. Milyen szép lenne a világ, ha mindenki Isten jóságát igyekezné visszatükrözni, és ezzel a jósággal kölcsönösen megajándékoznánk egymást. Szent Miklós ezt megvalósította, miért ne sikerülne nekünk is? – Legyünk isten jóságának visszatükrözői is.

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

Mikulás 2019

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola