Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 5 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Mesemondó verseny 2018

Mesemondó verseny a könyvtárban

 Idén 575 éve, hogy Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János másodszülött fiaként Kolozsvárott megszületett, és január 24-én volt 560 éve, hogy királlyá választották a magyar történelem egyik legismertebb és leghíresebb uralkodóját, Hunyadi Mátyást.

Az emlékévhez kapcsolódóan szerveztük meg mesemondó versenyünket, melyre egy Mátyás királyról szóló népmesével nevezhettek be az alsó tagozatos kisdiákok.

 Mesemondó verseny

Már a saját korában is születtek Mátyás királyról szóló anekdoták, tetteit dicsőítő énekek, melyek az évszázadok múlásával egyre csak gyarapodtak. Mesék, mondák, legendák segítenek megőrizni emlékezetünkben a szegényeket védelmező bölcs és nagy királyt. Ebből a bőséges mesekincsből hallgathattunk meg egy csokorra valót ezen a délutánon kis mesemondóink előadásában.

Teljesítményüket iskolánk pedagógusaiból álló szakértő zsűri értékelte, melynek tagjai Endrődiné Turú Erzsébet, Pál Jánosné és Ujváriné Lengyel Éva tanárnők voltak.

Az értékelés során a zsűri úgy döntött, hogy az idei versenyen helyezéseket nem állapítanak meg, de négy versenyzőt kiemeltek, akik oklevelet valamint könyvjutalmat kaptak mesemondásukért.

A jutalmazott tanulók:

  • Szabó Ábel 1.o
  • Ujvári Anna 2.o
  • Ujvári Zsanett 3.o
  • Nemcsényi Bianka 4.o

Mesemondó verseny

Mesemondó verseny

Mesemondó verseny

Mesemondó verseny

A verseny végén minden résztvevőnek emléklappal és egy apró ajándékkal köszöntük meg, hogy vállalták a megméretést és szép délutánt varázsoltak könyvtárunkba!

 Mesemondó verseny

Feketéné Csatai Bernadett

szervező

A verseny képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola