Látogatóink  

Jelenleg 2 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Fenntarthatósági témahét 2018

Iskolánk már 2. éve, hogy csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programhoz, amely elsősorban az iskolás gyerekeket – azaz a jövő nemzedékét – célozta meg törekvéseivel.  A program legfontosabb célkitűzése, hogy a diákok figyelmét felhívja Földünk védelmére és megóvására. Ennek érdekében változtatni kell az eddigi szemléletünkön és magatartásunkon, hogy a Földünkön az élet még évtizedek múlva is a maihoz hasonló legyen. Erre a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban felismerjék, hogy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A témahétre való felkészülés először az iskola épületén kívül történt. Szülői segítséggel iskolánk pedagógusai az udvarra különböző játékokat (ugróiskolát, céltáblát, társast) festettek fel, amelyet másnap nagy lelkesedéssel vették birtokba a gyerekek.

Témahét

Témahét

Témahét

A témahét nyitó momentuma egy közös kis gyűlés volt az aulában, ahol az alsós diákokkal közös beszélgetés során megismertük a fenntarthatóság fogalmát és egy kis nyakba akasztható logóval elkezdődhetett a témahét első napja.

Témahét

Témahét

Témahét

Ezután az osztályfőnökök irányításával egy kisfilmet néztek meg a szelektív hulladékgyűjtésről, majd a filmhez kapcsolódó kérdőív kitöltésével feleleveníthették a hulladékgyűjtés legfontosabb szabályait.

Témahét

Témahét

Témahét

A hét többi napján az alsós osztályok a programból válaszható Mit mesél a természet? című projektet dolgozták fel különböző tanórák keretében. A hét zárásaként kiállítást rendeztünk a témához kapcsolódó gyerekek által készített plakátokból.

Reményeink szerint ezzel a programsorozattal is közelebb hoztuk diákjainkat a felelős környezetvédelem szemléletének kialakításához.

Gubánné Líbor Ildikó

Alsós Munkaközösség

Témahét

Témahét

Témahét

Témahét

Témahét

Témahét

Témahét

 A témahét képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola