Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ovisok az elsősöknél 2022

A nagycsoportos óvodások egy iskolanyitogató foglalkozáson vettek részt az 1. a és 1. b osztályokban május 26-án.

Az 1. a osztályban  Feketéné Csatai Bernadett vezetésével egy rendhagyó tanítási óra keretében ismerkedtek az iskolai élettel, az első osztályban rájuk váró tevékenységekkel. Az elsősök szeretettel fogadták hajdani óvodás társaikat és virággal köszöntötték az őket kísérő óvó néniket.

ovisok látogatóban

A becsengetés után mesével kezdődött a foglalkozás: A telhetetlen hernyócska történetével ismerkedtek meg a gyerekek. Ezután a meséhez kapcsolódó tevékenységek segítségével a kis óvodások bepillantást nyerhettek a különböző tantárgyak világába.

Közösen számoltak, felsorolták a hét napjait, sőt a hernyócskás színező segítségével a betűelemek írásába is belekóstolhattak az ovisok. A feladatok között pihenésképpen figyelemfejlesztő játékot játszottak.

Az óra végéhez közeledve még egy kis kézműveskedésre is jutott idő: az első osztályosok segítségével az óvodások kidíszítették az ajándékba kapott papírpillangók szárnyait.

 ovisok látogatóban

A kis óvodások aktívan bekapcsolódtak az órába, sokat jelentkeztek és ügyesen megoldották a feladatokat. Az első osztályosok az óra végén saját készítésű pillangós könyvjelzővel búcsúztak a kis vendégektől.

ovisok látogatóban

 ovisok látogatóban

 ovisok látogatóban

Az 1. b osztályosok tanítója, Gubánné Líbor Ildikó állatos foglalkozásra invitálta a leendő elsősöket. Egy közös mondókázással indult a délelőtt, majd a kisiskolások A török és a tehenek verses mesét bábozták el a kicsiknek. A koncentráló képességüket tesztelhették a kisdiákok a Láthatatlan egér drámás játékkal.

ovisok látogatóban

ovisok látogatóban

Utána rejtőzködő állatokat kerestek az interaktív táblán, néhány állat jól beleolvadva a környezetébe nagyon nehezen volt felismerhető. Közben azt is megtudták, hogy a kaméleon, hogyan változtatja meg a színét.

Ezután az elsősök bemutatták, hogy milyen ügyesen tudnak már olvasni, egy-egy találós kérdést felolvasva az ovisoknak ki kellett színezni a feladatlapon lévő állatok körül azt, amelyikre illett a leírás.

ovisok látogatóban

S hogy mennyi tanulási lehetőséget rejt az interaktív tábla, azt egy Mancs őrjárat feladatsoron keresztül tapasztalhatták meg. Az ismert mese szereplői próbára tették a leendő elsősöket: játékos és érdekes feladatokon keresztül a jobb-bal irányok ismeretét, számolási készségüket, megfigyelési képességüket mutathatták be.

Végül egy szórakoztató és izgalmas medvevadászatra indultak a gyerekek a tanító néni irányításával.

ovisok látogatóban

ovisok látogatóban

ovisok látogatóban

ovisok látogatóban

Az elsősök ajándék könyvjelzővel és virággal búcsúztak el ovis társaiktól és az óvó néniktől.

Bízunk benne, hogy szép élményekkel tértek haza az ovisok és örömmel kezdik el szeptemberben iskolai tanulmányaikat.

 

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola