Látogatóink  

Jelenleg 17 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Lelki nap gyerekeknek 2022

Az idei húsvét előtti lelki nap témája a legszentebb imádságunk - a Mi atyánk – köré épült. Minden, ami igazán fontos nekünk, benne van ebben az imában, bár sokszor nem vesszük észre. Benne van, hogy Isten fiai vagyunk, hogy az ő szeretetére vágyunk, s hogy sokszor nem könnyű jónak lenni, bármennyire is szeretnénk.

lelki nap

 

Az alsósok a Mi atyánk történetével ismerkedtek meg egy film segítségével, majd az ima sorait bemutató színezőt készítették el és beszélgettek a sorok jelentéséről. A kézműveskedés sem maradt el, egy papírvirágot készítettek, amelynek szirmaira lerajzolhatták, hogy kinek mit jelent az imádság sora: „Jöjjön el a te országod”.

 A húsvét történetét egy rajzfilm keretében elevenítették fel, s ehhez készítettek húsvéti dekorációt, ajándékokat.

A fölső tagozatosok mottója a "És bocsásd meg vétkeinket, ahogy mi is…" sor volt az imádságból. Először Jézus utolsó vacsorájáról, elfogásáról, vallatásáról, keresztútjáról szóló filmben elevenítették fel a húsvéti eseményeket. Majd egy húsvéti kvízt töltöttek ki, amelyben próbára tehették ismereteiket erről a kereszténység meghatározó ünnepéről.

A lelki nap mottója szimbolikus lábnyomokban jelent meg, amelyre a diákok feljegyezhették, hogy milyen dolgokat szeretnének megtenni a következőkben, hogy boldogabb és igazabb világban élhessünk.

A lelki nap igazi megtisztulással zárult, a fölső tagozatosok  a templomban egy szent gyónással készülhettek fel Jézus feltámadásának ünnepére.

lelki nap

 lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

lelki nap

Az összes kép ide kattintva megtekinthető!

   
© Akasztói Általános Iskola