Látogatóink  

Jelenleg 3 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Őszi kirándulás 2022

Alsó tagozat

Szeptember 23-án, pénteken tartottuk meg hagyományos őszi kirándulásunkat. Felkerekedett az alsó és a felső tagozat és bejárta a falu nevezetes vállalkozásait, állattartóit, borászatát, csárdáját, kutyaiskoláját.

Őszi kirándulás

Az alsósok érdeklődését főként az állatok, valamint a járművek keltik fel. Így hát forgószínpad-szerűen meglátogattuk az Önkéntes Tűzoltóságot, a JUMA kutyaiskolát, Németh Gyuri bácsi farmját, és Németh Antal vadlovait. A legkisebbek gyalog, a nagyobbak kerékpárral tették meg az utat.

A tűzoltó autó bemutatása, kipróbálása mindig nagy élmény. Némethné Németh Anita röviden bemutatta a gyerekeknek az önkéntes tűzoltók munkáját, elmesélte, hogy a riasztást követően hogyan indulnak percek alatt a helyszínre. Kipróbálták a gyerekek mekkora súlya van a védőruhának, milyen viselni a parancsnoki sisakot.

 Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

A JUMA kutyaiskolában láthattunk bemutatót, megtanultuk hogyan kell viselkedni, ha az utcán idegen kutyával találkozunk. Etettek a gyerekek kecskéket, kacsákat és mindenféle baromfit, rögtönzött állatsimogatóvá alakult a tanya udvara. Fájó szívvel hagytuk ott a blökiket.

Őszi kirándulás

 Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Németh Gyuri bácsi örömmel mutatta meg nekünk a fiatal kis bocikat. Láttunk díjnyertes hatalmas bikákat, teheneket. A tanya cicáit kiscsirkéit vidáman kergették a gyerekek. Birtokba vették a farm udvari játékait.

Őszi kirándulás

 Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

 A 3. 4. osztályosok kerékpárral felkeresték a falutól picit távolabb lévő vadlovakat, betekintést nyertek az állatok tartásába.

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

A hosszú sétát visszafelé már lovaskocsin tettük meg, köszönhetően Kothencz Csabának, ifj. Kothencz Csabának, és Molnárné Pápai Anikónak.

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

 Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

Az 53-as főúton való biztonságos átkelést az akasztói Polgárőrség tagjai biztosították.

 Őszi kirándulás

A túra végén a suli udvarán az anyukák Suhajda Simon koordinálásával finom, frissen készült Hot-doggal, szörppel várták a gyerekeket.

 Őszi kirándulás

A kirándulás sikerét nagyon sok embernek köszönhetjük.

Ezúton még egyszer köszönetet mondunk minden segítőnknek, vendégfogadónknak, hogy a gyerekek számára ekkora élményt biztosítottak.

Felső tagozat

2022. szeptember 23-án egy pénteki nap az iskola apraja-nagyja útra kelt, hogy közösen fedezzük fel Akasztó legérdekesebb helyeit, többet tanuljunk a különféle szakmákról, melyek községünkben zajlanak.

Őszi kirándulás

Őszi kirándulás

A felsősök biciklivel keltek útra, hogy Akasztó különböző mesterségeiről tanulhassanak. Öt állomást látogattunk meg az osztályokkal különböző sorrendben.

Az első ilyen állomás az R-Water üzeme volt a Tubáni utca végén, ahol a palackozás folyamatát, az üvegek formára fújásának módszerét tekinthettük meg. Nagyon érdekes volt élőben látni, hogy készül egy üdítőital csomagolása. A folyamat végén kóstolót is kaptunk a finom üdítőikből.

A következő állomáson - a Csengődi utca végén – Tóth és Fia Kovácsüzembe látogattunk, ahol a vas kovácsolásának hosszadalmas, ám annál érdekesebb folyamatát tekinthettük meg. Nehéz volt kivárni, de főleg zajos, mire elkészült a vas, de sokat tanultunk belőle.

Őszi kirándulás

A harmadik megálló a Di Angelo borászat volt. Itt bemutatták nekünk a gyümölcsös pezsgő és a borkészítés praktikáit, folyamatát. Finom almaüdítőt és pogácsát is kóstolhattunk. Ajándékba kaptunk karkötőt, tollat és kulcstartót is.

Őszi kirándulás

Negyedik állomásunk a Bogáromi szőlészet volt, ahol a borfeldolgozásról hallhattunk sok érdekes dolgot. Végigjártuk a helyi állattelepet is. Homoktövis italt is és pogácsákat is kóstolhattunk.

Őszi kirándulás

Az ötödik állomás minden évfolyamnak a Halászcsárda volt, ahol halakat csodálhattunk, és egy előadást hallgathattunk meg róluk vagy csak éppen a halastavak körül bicikliztünk egyet.

Őszi kirándulás

Ezután mindenki visszatért az iskolához, ahol az ebédlő udvarán a szülők finom hotdoggal várták a megfáradt kirándulókat. Remek zárása volt a napnak.

Köszönjük szépen a cégeknek, hogy ilyen kedvesen fogadtak minket!

A képes beszámoló idekattintva megtekinthető!

   
© Akasztói Általános Iskola