Látogatóink  

Jelenleg 8 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Szavalóverseny 2019

Az akasztói Kunszt József Katolikus Általános Iskola 2019. november 18-án rendezte meg hagyományos szavalóversenyét a falu könyvtárában.

Szavalóverseny

A szavalóverseny mindig nagy élmény a versenyzőknek, a közönségnek, a zsűritagoknak egyaránt. Érdekes látni, ahogyan az évről évre visszatérő gyerekek változnak, fejlődnek. Látni mindezt abból, hogy milyen verset választanak, s hogy adják azt elő. Köszönet illeti őket már azért is, hogy itt voltak, s hogy minden évben megtanulnak, sőt értelmeznek egy verset. A kiválasztott költeményt élettel töltik meg, kiállnak a zsűri elé, s nagy bátran előadva éltetik azt.

 

Szavalóverseny

Költők, versek, gyermeki egyéniségek és a pedagógusok felkészítő munkájának seregszemléje volt ez a novemberi délután. A verseny megnyitójában nemcsak a költészetről, a versek varázslatos erejéről esett szó, hanem névadónkról, Kiss Benedekről is hallgathattunk érdekességeket, újdonságokat.

Szavalóverseny

Szavalóverseny

A hangulatteremtés és a feszültségoldás érdekében versmondó délutánunkat Kiss Benedek egyik jól ismert gyermekversével nyitottuk meg, Suhajda Gitta Napsugár 4. osztályos tanuló előadásában.

Szavalóverseny

Az őszi hangulatot idézte fel falunk szülöttének Szüret című verse, melyet művészi igényre való törekvéssel olvasott fel Pál Jánosné.

Szavalóverseny

Majd következett a megmérettetés, melyben 13 alsó és 4 felső tagozatos diák vett részt. A tanulók szabadon választhatták ki a hozzájuk leginkább illő költeményt.

A gyerekek nem csak elmondták, hanem szavalták is a verseket. Mindenkire jellemző volt egy tipikus személyre szóló előadásmód. Az előadók fegyelmezettem, mélyen átélve, komolyan vették feladatukat, gondosan felkészülve közvetítették a költők üzenetét a hallgatóság felé.

A szakmai zsűri döntése alapján a díjazottak névsora a következőképpen alakult:

Szavalóverseny

Szavalóverseny

Alsósoknál:

I. Lajkó Liza 1. a (Weöres Sándor: Kezdődik az iskola)

Szavalóverseny

II. Turú Tímea 2. a (Muhi János: Mesélj apu!)

Szavalóverseny

III. Gubán Zoltán 1. a (Iván Magda: Kicsi vagy nagy?)

Szavalóverseny

Különdíjas: Molnár Ivett 2. a (Juhász Magda: Fürödni kell)

Szavalóverseny

Felsősöknél:

I. Frei Laura 5. b  (Vesztergom Andrea: Csak azért is kislegény)

Szavalóverseny

Különdíjas: Ujvári Zsanett  6. a ( Lackfi János : Ricsajozók)

Szavalóverseny

A helyezettek értékes könyvjutalomban részesültek, de senki sem távozott üres kézzel.

Áldozatos munkájáért cserébe, a szervezők minden résztvevőnek kedveskedtek egy maguk által készített ajándékkal. Az őszi hűtő mágneshez egy emléklap is járt mindenkinek.

Szavalóverseny

Szavalóverseny

Délutánunk záró gondolataiban, arra bíztattuk a diákokat, hogy ne csak ezeken a napokon találjanak rá a versekre, szeressék az irodalmat, a boldogság egyik fő forrását.

Feketéné Csatai Bernadett

Pál Jánosné

Szabóné Lesch Tünde

szervezők

 

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola