Látogatóink  

Jelenleg 9 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Őszi kirándulás az alsósoknál 2019

Szeptember 21-én egy igazi nyarat idéző meleg napon tartottuk meg a hagyományos őszi kirándulást.

Az iskola udvaron Fekete József igazgató úr megnyitója után az alsós osztályok futóversenyt rendeztek a sportcsarnok mögötti futópályán. Ezután az első osztályosok vezetésével egy hosszabb útvonalon elindult az alsós csapat a sportpálya felé bízva abban, hogy mire kiérünk, felszárad már a harmatos fű.

őszi kirándulás

őszi kirándulás

 őszi kirándulás

őszi kirándulás

Amíg a gyerekek tábort vertek és megreggeliztek, az alsós tanító nénik elkészítették az akadálypályákat. Az 1. állomáson zsámolyokba lehetett célba dobni, mindegyik zsámoly más-más pontértékű volt, így a merészebbek kockáztathattak is, hogy több pontot gyűjtsenek csapatuknak. A 2. állomáshelyen hullahopp karika segítségével kellett minél több golyót összegyűjteni megadott időn belül. A 3. próbatétel  a folyón átkelést szimulálta: a játékosoknak 2 karika segítségével kellett az egyik partról a másikra átjutniuk úgy, hogy a karikán kívülre nem léphettek.  A 4. helyen gátfutásban próbálták legyőzni egymást, a legpontosabb és legjobb időt futott csapatok gyűjtöttek több pontot. Az 5. állomáson egy kis pihenő következett, hiszen itt elsősorban az elméjüket tették próbára az állatos kvízkérdések és a puzzle. Nagyon népszerű volt a kuglizás a 6. helyen, a bábukat itt vizes palackok helyettesítették, s tömött labdával kellett ledönteniük. Igazi csapatépítő feladat volt a 7. állomáson: pálcikákból kirakott alakzatokat kellett a gyerekeknek minél gyorsabban és pontosabban megépíteni a saját testükből. Igazán jó hangulatban és lelkesen zajlott a versengés a csapatok között, melynek végeztével szabadon játszhattak a gyerekek a sportpályán.

őszi kirándulás

őszi kirándulás

 őszi kirándulás

őszi kirándulás

őszi kirándulás

őszi kirándulás

őszi kirándulás

Mialatt a második, harmadik és negyedik évfolyamosok az állomásokon vetélkedtek egymással, aközben az elsősök az osztályfőnökükkel és segítőikkel játszottak különböző sor- és váltóversenyeket.

őszi kirándulás

Amíg a pályákon folyt az erőpróba, addig a háttérben a lelkes és fáradhatatlan szülők készítették bográcsban a finom paprikás krumplit. Aki még éhes maradt, az csemegézhetett a fenséges sütikből.

A verseny értékeléséhez hozzátartozott az ötletesen és igényesen elkészített menetlevelek pontozása is, melynek témája az idén Állatok az őszi erdőben volt. A legügyesebbnek a 3.a. osztályosok  Fürge Mókusok csapata bizonyult, ők lettek az I. helyezettek. A II. helyen a 4.b osztály Mókusok csapata végzett, míg a III. helyet szintén a 4. b osztály Szarvasok csapata nyerte. A nyertesek jutalma egy-egy oklevél lett, de a többiek is sokat nyertek ezzel a délelőttel: sok-sok vidám önfeledt percet, játékot és a kitartásukért 1-1 müzli szeletet.

őszi kirándulás

őszi kirándulás

Gubánné Líbor Ildikó

szervező

 

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola