Látogatóink  

Jelenleg 11 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ovisok látogatása 2019

Iskolanyitogató  

a Kunszt József Katolikus Általános Iskolában!

Nyílt napra érkeztek a nagycsoportos óvodások anyukájukkal együtt iskolánkba 2019. március 28-án. Játékos tanórán és kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyermekek és szüleik. A tanító nénik és a negyedikes tanulók nagy izgalommal várták őket.

ovis látogatás 2019

 ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

 A  kézműves foglalkozáson a tanító nénikkel és az anyukákkal a gyerekek a Húsvétra gondolva  húsvéti báránykát és nyuszikát készíthettek. Nyírtak, ragasztottak, színeztek, együtt tevékenykedtek kicsik és nagyok.

A játékos tanórán együtt tanultak az óvodások és az iskolások. A munkát hagyományainkhoz híven imával és jelentéssel kezdtük.

Együtt ültettünk kertecskénkbe sok–sok virágot közös mondókázással.

Ezután a tanító néni a negyedikesek segítségével felolvasta Benedek Elek Telhetetlen méhecske című meséjét. A mese arról a méhecskéről szólt, aki elkalandozott társaitól, nem mindig fogadott szót, ezért egy kicsit bajba került. Szerencsére viszont a körte és az öreg kertész segített neki, visszajuttatták társaihoz, akik nagy örömmel üdvözölték. Így boldogan folytathatta életét a kasban, gyűjthette a nektárt, készülhetett a sok finom mézecske.

A táblai feladatok a meséhez kapcsolódtak. Az óvodások a hét napjaihoz kirakták a virágokat, amiket a mi méhecskénk meglátogatott. Minden nap egyel több virághoz jutott el, hiszen a mi méhecskénk napról- napra ügyesebb volt. A nagyok biztatták, segítették őket, hiszen még csak először dolgoztak iskolai táblánál.

A kaptárba is visszaérkeztek a méhecskék . A nagycsoportosok kiszámolták, hogy hányan hiányoznak még a kaptárból. A lép minden sejtjéhez tartozott egy méhecske.

A kicsik nagyon bátran és ügyesen bekapcsolódtak a feladatok megoldásába.

Ezután a negyedikesek az óvodások nyakába akasztották a szorgos méhecskét ábrázoló képet, amit ajándékba szántak nekik.

A tanító nénivel ezután eljátszottak egy ideillő mondókát.

Zümm, zümm, zümmögök,

barackfára repülök,

szárnyacskámom napsugár,

lábacskámon sok nektár.

Így együtt átélték, hogy milyen jó is ilyen kis szorgosnak lenni!

A tanóra következő részében digitális tábla segítségével további feladatokat oldottak meg a gyerekek. Fűzhettek nyakláncot síkidomok sorba rendezésével, eldönthették melyik felszerelés való iskolába, melyik óvodába. Ceruzákat sorakoztattak, amelyeken betűket kellett felismerni.  A közös gondolkodás meghozta gyümölcsét, minden feladatot kipipált a program az ellenőrzés során, így együtt örülhettünk a jó megoldásoknak.

Ezután egy virágszálat kaptak az óvodások, amit a kedvenc színükkel kiszíneztek, majd odaadták anyukájuknak.

A tanórán mindenki nagyon figyelmesen részt vett, sok-sok élménnyel gazdagodtunk.

Nagy szeretettel várjuk iskolánkba a beiratkozó gyerekeket!

A munkálkodásban részt vettek Andriska Marianna, Tóthné Varga Zsófia, Hubertné Chudi Katalin tanító nénik, Fenyvesiné Kalapos Erika pedagógiai asszisztens

ovis látogatás 2019

 ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

ovis látogatás 2019

A képek ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola