Látogatóink  

Jelenleg 13 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Te Deum 2018

Tanévzáró szentmise.

Június 17-én vasárnap tartottuk a 2017/2018-as iskolai év záró szentmiséjét a nyolcadik osztályosok ballagása és a bankett után.

Te Deum

Mi sem természetesebb, hogy a katolikus tanévzáró, szentmiseáldozat bemutatásával történik, amelynek görög neve: Eucharistia, azaz hálaadás. Az Eucharistia a görög eucharisto szóból ered, amely szószerinti fordítása: köszönöm, hálás vagyok.

Te Deum

Te Deum

 

Te Deum

Te Deum

Te Deum

 

Te Deum

 

Te Deum

Te Deum

Te Deum

Te Deum

Te Deum

A szentmise keretében megjutalmaztuk a ministránsverseny helyezettjeit és azokat az aktív hittanos gyermekeket, akik az év folyamán rendszeresen felolvastak, és perselyeztek a szentmiséken. A ministráns verseny díjazottjai: első helyezett: Jónás Rebeka, második helyezett: Lupu Daniel Carlos, és harmadik helyezett: Palacio Emiliano. Deo gratias!

Te Deum

 

Te Deum

 

Te Deum

 

Te Deum

 

Te Deum

Te Deum

 

Te Deum

Szeptemberben, a tanév elején segítségül hívtuk a Szentlelket, adjon nekünk erőt, hogy, amit elkezdtünk, az Ő segítségével be is tudjuk fejezni. Most, templomunkban hálát adtunk az elmúlt tanévben kapott kegyelmekért, a testi, lelki és szellemi fejlődésért.

De azzal, hogy vége a tanévnek és elérkezett a megérdemelt pihenés ideje, fejlődésünk nem állhat meg. A tanulás egy kis időre most befejeződik, vakációra megyünk, de a lelki életben nincs vakáció. Ugyanúgy, mint évközben is a testet tápláljuk minden jóval, ugyanúgy kell a lelket is. Nem szabad kizárni Istent a nyári pihenés, üdülés és szórakozás miatt életünkből, mert akkor a legfontosabbat zárjuk ki.

Vigyük magunkkal Jézust a szívünkben, hogy a megismert és megtanult jót cselekedeteinkkel is bizonyíthassuk, hogy amikor a nyár végén újra találkozunk és megosztjuk egymással a nyári élményeket, elmondhassuk azt is, hogy "növekedtünk bölcsességben, korban és kedvességben Isten és az emberek előtt"!

Te Deum

Te Deum

A szentmise képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola