Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Bérmálás 2018

2018. május 6-án, vasárnap délután, kora nyári szép napos időben az akasztói templomban: Dr. Bábel Balázs érsek úr kiszolgáltatta 14 fiatal (7 fiú és 7 lány) számára a bérmálás szentségét.

bérmálás

A bérmálásban a megkeresztelt, és az elsőáldozáshoz járult személyek részesülhetnek, akik felkészültek és elkötelezték magukat a keresztény életre. A hagyományos gyakorlat szerint, a nagyobb gyermekek (nyolcadik osztályosok) és a felnőttek járulnak a szentség felvételéhez. 

Akasztón a nyolcadik osztályosok és a középiskolások közül azok bérmálkoztak, akik kérték a szentség felvételét, folyamatosan jártak hitoktatásra és szentmisére.

bérmálás

 bérmálás

Először az apostolok részesültek a bérmálásban, az első pünkösdkor Jeruzsálemben. Jézus ígérte meg a Szentlelket és küldte el, hogy a világ végéig az Egyház tagjait megerősítse a hitben és az elkötelezett keresztény életben.

A bérmálkozás nemcsak vallási tartalmú ünnep, hanem családi is. Ilyenkor általában a távol élő családtagokat is meghívják és együtt nagy családi közösségben, finom ebéddel vagy vacsorával teszik emlékezetesebbé a keresztény felnőtté válás szertartását.

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

bérmálás

A bérmálás képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola