Látogatóink  

Jelenleg 6 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Szavalóverseny iskolai forduló 2017

2017. november 27-én tartottuk a Kiss Benedek Szavalóverseny iskolai fordulóját a könyvtárban. Szabóné Lesch Tünde köszöntötte a versenyzőket és segítette a ráhangolódást a költő- és a megzenésített változat bemutatásával.

Az idei évben is Réthey P. Miklós, Kovács Lajosné alkotta zsűri, melyhez ezúttal Solti Kálmán, iskolánk igazgatója is csatlakozott, értékelte a versmondók előadását.

 

A verseny az alsósok versmondásával kezdődött, 14-en vállalták a megmérettetést. Először a kötelező verset, Kiss Benedek: Zene-bona, szana szét adták elő. majd a szabadon választott versek következtek. A zsűri az alábbi díjakat osztotta ki:

  1. Frei Laura 3.b – Udvardi István: Két kiskakas
  2. Ujvári Anna 2.o. – Móra Ferenc: A csókai csóka
  3. Ujvári Bálint 2.o. – Weöres Sándor: Sehallselát Dömötör

Különdíj: Pecznyik Petra 4.b – Nadányi Zoltán: A kutyám

A kicsik után a nagyok következtek, ilyen kevesen még sohasem jelentkeztek a versenyre, mindössze 4 tanuló vállalta a megmérettetést.

Ők is a kötelező verssel kezdték, Kiss Benedek: Tenger című költeményével, ezután következtek a szabadon választott versek. A zsűri úgy döntött, hogy két tanuló előadását díjazza, így I. helyezett Kuti Lilien 7. osztályos tanuló lett, aki Varró Dániel: Randi című verset adta elő. II. helyezett Faragó Liza 6.a osztályos tanuló, aki Váczi Mihály: Még nem elég című költeményét mondta el. Mindenki kapott emléklapot és a könyvtárosok által készített ajándékot.

A helyezettek könyvjutalomban is részesültek, a két első helyezett a körzeti versenyen képviseli iskolánkat.

Endrődiné Turú Erzsébet

szervező

   
© Akasztói Általános Iskola