Látogatóink  

Jelenleg 65 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Digitális témahét az ovisokkal

A Digitális Témahét keretében az akasztói nagycsoportos óvodások ellátogattak a 4.a osztályba, ahol  betekintést nyerhettek a digitális pedagógia módszereibe.

DTH

Az óvodásoknak szervezett foglalkozáson egy magyar népmese – A kővé vált királyfi – felhasználásával különböző játékos, figyelem, szókincs- és fantáziafejlesztő gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a vendégek.

DTH

DTH

DTH

Ráhangolódásképp az Erdőszélen házikó című mondókát tanultuk meg mimetizálással összekötve, melyet a digitális táblán kivetítve el is énekeltünk. Ezután beszélgettünk az erdőben élő állatokról, az ovisok ismeretei ebben a témában nagyon szerteágazónak mutatkoztak, még kevésbé ismert madarakat is megismerhettünk általuk.

DTH

DTH

DTH

Egy Bújócska játék keretében a fák között megbújó állatokat kellett megtalálniuk és felismerniük.  Egy puzzle kirakó segítségével a mesénk főszereplőit találták ki, mely nagyon könnyen ment, hiszen már a kis részletekből rájöttek, hogy királyfiakról lesz szó.

DTH

DTH

DTH

DTH

A Kővé vált királyfi mese megtekintése után egy rövid kis testmozgás következett, hogy a lankadó figyelmüket ébren tudják tartani. Meseképek segítségével sorrendbe tették a helyszíneket és a történéséket, amelyben nagyon ügyesnek bizonyultak, hiszen sok kis apró részletet is megfigyeltek.

DTH

DTH

Ezután a Lapod mese programot felhasználva közösen elkészítettük a mese egy részletét, kiválasztottuk a hátteret, az állatokat, szereplőket. Elhelyeztük, kicsinyítettük, elforgattuk őket, de a legélvezetesebbnek a szereplők megszólaltatása bizonyult. Néhány vállalkozó kedvű ovis hangjával élővé tette a mesénket,  a mesebeli boszorkány, királyfi és az állatok hangján szólaltak meg. S mivel a délelőtt nagyon gyorsan elrepült, a közösen elkészített meserészlet kinyomtatott példányának színezésére már nem maradt idő, ezt ajándékként hazavihették. Emlékül egy nyakba akasztható logót is kaptak a kis vendégeink. Nagyon jó hangulatban telt el a közös délelőtt az óvodásokkal, reményeink szerint ez is közelebb hozott bennünket a szeptemberi iskolakezdéshez.

DTH

DTH

DTH

Gubánné Líbor Ildikó

A foglalkozás második részében az óvodások átmentek az iskola informatika termébe, ahol Franczia László tanár úr és Ujváriné Lengyel Éva tanárnő várta őket számítógépes programokkal, melyeket egyedül is kipróbálhattak.

DTH

DTH

DTH

DTH

DTH

DTH

A délelőtt képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola