Látogatóink  

Jelenleg 57 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Őszi kirándulás felső tagozat 2015

Őszi kirándulás 2015

2015. szeptember 18-án került sor iskolánk hagyományos, versengéssel összekötött kirándulására. A téma az ősz és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc volt.

A felsős diákoknak osztályonként (csoportonként) öt állomáson kellett áthaladniuk, ahol feladatokat oldottak meg. Itt számot adhattak a különböző területeken korábban megszerzett ismereteikről. A kérdések között szerepelt versidézetek felismerése, a témához kapcsolódó dalok éneklése, hagyományos falusi munkák felsorolása, történelmi események felidézése, sorba rendezése, értelmező szótár összeállítása, képkirakás, keresztrejtvény megoldása. Az utolsó állomás már a sportpályán volt, ahol  ügyességi játékban vettek részt a gyerekek. Az egyes helyszíneken elért eredményeket az ötletes, szép kivitelezésű menetlevelekre írtuk, amelyek megtekinthetők az iskolában a faliújságon.

Őszi kirándulás 2015

Mire kiértünk a pályára, ott már javában rotyogott a paprikás krumpli, amit a szülők készítettek az osztályok számára. A  gyerekek letáboroztak, majd játszottak, beszélgettek a csodálatos, nyárias időben. Hamarosan elfogyasztottuk az ízletes paprikás krumplit és a finomabbnál finomabb süteményeket, amit a szülők hoztak. Ebéd után összeszedtük a szemetet, majd eredményt hirdettünk. Meglepetésként hazaindulás előtt mindenki kapott egy müzli szeletet is.  

Őszi kirándulás 2015

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a szinte családi nappá kerekedett kiránduláson, s köszönetünket fejezzük ki a pedagógusoknak és a szülőknek a megvalósításhoz nyújtott segítségükért.

A kiránduláson készült képek ide kattintva megtekinthetőek!

Endrődi Éva

Klajkóné Vén Krisztina

szervezők

 

   
© Akasztói Általános Iskola