Látogatóink  

Jelenleg 23 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Nagycsoportosok látogatása az 1.a osztályban

Ovis látogatásAz I. számú óvoda nagy csoportosait láttuk vendégül április 18-án egy szerdai napon. A látogatás apropója nem más volt, mint az előző héten megtörtént iskolai beiratkozás.

Szerettük volna, ha egy kis ízelítőt kapnak az ovisok az iskolai életről. Éppen ezért látogattak  az első osztályba, hogy láthassák, hol tartanak már egykori óvodás társaik. Természetesen a legfontosabb szándékunk mégis az volt azonban, hogy sugárzó arccal boldogan, élményekkel gazdagon térjenek vissza az oviba. És ne félve, hanem várakozással érkezzenek majd az iskolába szeptember 1-jén!

 A tanóra megkezdésekor az intézményben szokásos „Dicsértessék a Jézus Krisztusköszönéssel köszöntöttük vendégeinket, akik ekkor még a terem végében elhelyezett tornapadokon ültek. Ők virággal köszöntötték a tanító néniket Oroszi-Vékony Csillát és Kunczné Balázs Terézt. Hamarosan orgonától illatozott az osztályterem.

Ovis látogatás

Az órát közös mondókázással és énekléssel folytattuk. Ezeket az óvodások is ismerték, együtt mondókáztak és énekeltek velünk. Ezt követően mindenki helyet foglalt és az elsősök fénymásolt lapokról olvasták fel Bartos Erika: Anna, Peti, Gergő kötetéből: a Kirándulás Visegrádra című történetet. A mesekönyv aktuális oldalát/képét a digitális táblára kivetítve követhették nyomon a vendégek.

Ovis látogatás

Ovis látogatás

Ovis látogatás

Ovis látogatás

Ezután meglepő dolog történt. Megkértük a gyerekeket cseréljenek helyet! Elsőseink hátra ültek a padokra, az ovisok pedig elfoglalták az iskolapadokat. Egy rövid beszélgetés következett. Az elsősöket kérdeztük arról, mit szeretnek az iskolában. Mi, tanító nénik boldogan vettük tudomásul, hogy kis elsőseink szeretnek iskolába járni, mindenki megtalálja a neki tetsző tantárgyat, tevékenységet.

Ovis látogatás

 Ovis látogatás

Ovis látogatás

A digitális tábla varázsa csak tovább fokozódott, amikor egy digitális Sudoku feladatot (képekkel!) oldottak meg nála. A padokban ülő leendő elsősöknek lehetőségük volt jelentkezni, kimenni a digitális táblához, és a helyükre húzni a képeket.

Ovis látogatás

Ezt követően röviden beszélgettünk a közelgő Föld napjáról és ebben a témában egy színezőt kaptak, melyet kiszínezhettek. Nagyon szépen és örömmel színeztek.

Ovis látogatásAz óra vége felé még megnéztünk a digitális táblán egy Bogyó és Babóca epizódot: Erdei torna címmel. Elsőseink mindig nagy érdeklődéssel fogadják a digitális táblát, ez az ovisoknál sem volt másképp!

Ovis látogatás

Végül elérkezett a búcsúzás ideje. Az óvodások átadták az általuk készített papír pillangókat, melyekbe ügyesen egy nyalóka volt belerejtve. Mi csokoládéval viszonoztuk kedvességüket. Ica és Judit óvó néniknek, valamint Andi néninek a dajkának köszönjük, hogy elhozták a gyerekeket! És persze köszönjük szépen az ajándékot és a sok szép virágot, amit nekünk hoztak.

Az óvodások egész órán figyeltek, és érdeklődőek voltak. Biztosan nagyon derék iskolás válik majd mindegyikőjükből!

Kedves nagy csoportosok, sok szeretettel várunk Benneteket szeptemberben a Kunszt József Katolikus Általános Iskolában!

Az órán készült képek ide kattintva megtekinthetőek!

Oroszi-Vékony Csilla és Kunczné Balázs Teréz

   
© Akasztói Általános Iskola