Látogatóink  

Jelenleg 15 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Dugonics András Matematika Verseny

A 2016/2017-es tanévben is meghirdetésre került a Dugonics András Matematika verseny. Ezen a versenyen csak katolikus iskolák tanulói vehetnek részt az ország egész területéről. Első fordulója 2016. november 16-án zajlott iskolánkban, ahonnan az ötven százalék feletti eredményt elérő tanulók neveit küldtük el regisztrálásra a versenyt hirdető piliscsabai Pádua Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába. A második forduló idén január 18-án zajlott nálunk, ahonnan a tanulók által megoldott feladatokat továbbítottuk.  Majd örömünkre februárban értesítettek minket, hogy Kristály Kamilla hatodik osztályos diákunk bekerült az országos fordulóba.

Verseny

Az országos forduló 2017. március 18-án Piliscsabán a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában zajlott, ahol évfolyamonként az ország tíz legjobb matekosa mérhette össze tudását.

Örömünkre Kristály Kamilla ORSZÁGOS VI. helyezést ért el a matematika versenyen.

Gratulálunk Neki!

Verseny Verseny

 További sok szép sikert az életben!

Beszedics Zoltánné

felkészítő tanár

Kiskőrösi EGYMI - KI MIT TUD?

Kiskőrösi EGYMI KI MIT TUD?-ot hirdetett.

A területi döntőt 2016. október 14-én, Kalocsán rendezték meg.

Verseny

Iskolánkat versmondás kategóriában Horváth Bence 1.a osztályos és Megyes Zsolt 7.a osztályos, mesemondás kategóriában Jónás Rebeka 5.b osztályos, ének kategóriában Skuta Szabolcs 3.a osztályos tanulók képviselték.

Bővebben...

Mesemondó verseny

Május 23-án délután ünneplőbe öltözött kisgyermekek és kísérőik töltötték meg a könyvtár kölcsönző termét. Sok éve már, hogy tavasszal mesefelolvasó versenyt hirdetünk a kisiskolások számára. Idén azonban új kihívás elé állítottuk a gyermekeket: a választott népmesét felolvasás helyett el kellett mondaniuk a zsűrinek és a közönségnek. Tanulóinkat nem rettentették el a megváltozott feltételek, és szép számmal jelentkeztek a megmérettetésre.

Mesemondó verseny

Bővebben...

Megyei szavalóverseny

Weöres Sándor Megyei Szavalóverseny volt Kiskunhalason, április 09-én. A területi döntők helyezettjei kaptak erre a találkozóra meghívást, a felsősök közül összesen 17-en. Bognár Bence, iskolánk 8. osztályos tanulója is köztük volt. Egy szabadon választott költeményt kellett előadni, kötelező művet nem jelöltek meg.

Az első két helyezett az országos találkozón képviseli megyénket.

A szavalatok után a versek illusztrációiban gyönyörködhettek a jelenlevők.

Reményik Sándor Akarom című költeményét mondta Bence, így ehhez készített illusztrációt Hubert Emese, 8.b osztályos tanuló.  A zsűri  II. hellyel, s egy ajándékcsomaggal jutalmazta az alkotást.

Gratulálunk Emesének,

Némethné Kóka Erika

felkészítő tanár

Szép magyar beszéd verseny országos döntő

Szép magyar beszéd versenyImmár 17. éve adott otthont Kisújszállás a ”Szép magyar beszéd versenyfélországos döntőjének, melyre a Dunától Keletre fekvő tíz megyéből érkeztek a 7-8. osztályos diákok, összesen 75-en.

Megyénket hét versenyző képviselte, egyikőjük Zeleszkó Tünde, iskolánk 8. osztályos  tanulója.

Bővebben...

Területi helyesírási verseny

A hagyományokhoz híven az idén is Csengődön gyűltek össze a környék legjobb helyesírói.

A felső tagozatosoknak hirdetett versenyen iskolánk ezúttal is eredményesnek bizonyult.

Sutus Lóránt  7.a osztályos tanulónk a hetedikes évfolyamon II. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Némethné Kóka Erika.

Ugyancsak II. helyen végzett, a nyolcadikosok között Hubert Emese 8.b osztályos tanuló.

Felkészítője: Endrődi Éva.

Mindkettőjüknek gratulálunk!

Oklevél Oklevél

 

 

 

 

 

Wattay Informatika Verseny 2016

OklevélIskolánk az idei tanévben is részt vett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskolája által megrendezett informatika versenyen.

A verseny 3 fordulós levelező szakaszából 9 tanulónk jutott be a döntő fordulóba, ahol a környék iskoláinak legjobbjaival mérték össze tudásukat.

A döntőbe jutott tanulóink:

  • Rosta Kevin
  • Juhász Marcell
  • Balogh Bence
  • Géró Kristóf
  • Nagy Tímea
  • P. Tóth Petra
  • Sutus Lóránt
  • Suhajda Márk
  • Szabó Diána.

 

Bővebben...

Hittanverseny

HIttanverseny2016. február 27-én a keceli esperes kerület által rendezett szellemi hittanversenyen vettünk részt.

Az 5-6. osztályos korcsoportban egyéni szereplésével Tóth Ákos I. helyezést ért el.

Továbbjutóként 2016. április 16-án Jánoshalmán a megyei döntő fordulóban 6. helyezést ért el.

Bővebben...

Versíró verseny

Író-Deák

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola versíró versenyt hirdetett három alföldi megye diákjainak /az iskola hagyományai szerint/.

A lelkes tollforgatók kettőszáz művet küldtek be összesen, ezeket három fős szakértő zsűri véleményezte. Követve a szokásokat mindössze öt rímfaragót hívnak be a döntőbe, hogy a sorrendet eldöntsék.

Iskolánk 8.a osztályos tanulója, P. Tóth  Petra alkotása az előkelő 8. helyen végzett.

Bővebben...

Területi szavalóverseny

Területi szavalóverseny a kiskőrösi művészeti hetek keretében

OklevélFebruár 26-án tizenhat versmondó állt a zsűri elé Kiskőrösön az ország első irodalmi múzeumában. 

Kispálné Lucza Ilona zsürielnök, a Ház igazgatónője kifejezte örömét, hogy ilyen szép számmal tisztelegtek a versmondók Petőfi, s vele együtt a költészet előtt. Mint ahogy többnyire lenni szokott az ehhez hasonló rendezvényeken, egy szabadon választott és egy „kötelező” mű tolmácsolásával készültek az előadók. Először minden versenyző elmondta Petőfi Az időhöz című alkotását, azután jöhettek a szabadon választott költemények!

„Mostan röpülj, idő…” - hallhattuk Petőfitől, s röpült is, egykettőre az eredményhirdetéshez érkeztünk.

Bognár Bence, iskolánk nyolcadikos tanulója most is dobogós helyen végzett, harmadik helyezést ért el.

Gratulálok a szép eredményhez!

Némethné Kóka Erika

felkészítő tanár

Szép magyar beszéd verseny

„Szép Magyar Beszéd” verseny körzeti fordulója

Szép magyar beszédAz idén is megrendezték Kiskőrösön a Kazinczy-verseny területi fordulóját. Két korcsoportban adhatták jelét felkészültségüknek a résztvevők.

Az ötödik-hatodik osztályosoknak nem, de a hetedik-nyolcadikos korcsoportnak lehetősége van a továbbjutásra: A területi verseny győztese képviseli szűkebb hazánkat a félországos versenyen: Kisújszálláson áprilisban. Ott is, mint a körzeti fordulón, egy szabadon választott, s egy kötelező, főként értekező jellegű szöveget kell felolvasni.

Óriási öröm érte február 3-án, a szép kiejtési versenyen iskolánk lelkes kis csapatát: A  három tagú zsűri Zeleszkó Tündének, iskolánk 8. a osztályos tanulójának  ítélte az első helyezést, ezzel együtt megbízta a kisújszállási képviselettel.

Bővebben...

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny 2015

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny2015. november 6-án iskolánk néhány csapata részt vett a Kiskunhalason megrendezett Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen, melynek eredményeképpen két csapatunk 4. helyezést ért el.

A díjkiosztóra november 19-én került sor a Zrínyi Ilona Általános Iskolában Kecskeméten, ahol ünnepélyes keretek között vehette át a két csapat a megérdemelt jutalmaikat.

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Bővebben...

   
© Akasztói Általános Iskola