Látogatóink  

Jelenleg 40 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Témanap 2017

2017. szeptember 27. szerda

Ezen a délelőttön összegyűltek a kiránduláson részt vevő hetedikesek, az ötödik, hatodik és a nyolcadik évfolyam tanulói. A hetedikesek élménybeszámolót tartottak a felvidéki útjukról. A kiránduláson készült képek és videók segítségével felidézték az út állomásait. A vetítés során a tanulók elmondták az élményeiket, illetve az esténkénti közös énekeléseket is megnéztünk.

A bemutató nagyon jól sikerült, mindenki élvezettel nézte a felvételeket és hallgatta a történeteket. Mindenki kíváncsi volt arra, hogy miket éltünk át. Úgy gondoljuk, hogy a diákoknak sikerült felkelteni az érdeklődését a gyönyörű helyek iránt.

Reméljük, hogy jövőre a mostani hatodikosok is hasonló kiránduláson vehetnek részt.

Határtalanul 2017

Bővebben...

Értékelő óra 2017

Osztályfőnöki órán a hetedikes diákok értékelték a felvidéki kirándulást. Az értékelő órán a hetedikes osztályfőnök és a kiránduláson is részt vevő tanárnő, illetve tanár úr is jelen volt. Az ő irányításukkal áttekintettük a kirándulás tapasztalatait. Az értékelő óra első részében megnéztük a kiránduláson készült fényképeket. Nagyon jó volt látni, hogy milyen sok helyre sikerült eljutnunk ez alatt a négy nap alatt, mennyi élménnyel gazdagodtunk. Képzeletben újra végigjártuk a kirándulás helyszíneit, felelevenítettük az egyes programokat. Sok vidám történetet is felidéztünk. Megfogalmazódtak a vélemények a kirándulással kapcsolatosan.

Tanulmányi kirándulás 2017 - 4. nap

A reggel csodásan indult. Végre száz ágra sütött a nap. A tartalmas reggeli után bepakoltunk a buszba, és elindultunk az utolsó nap felfedezésére.

Határtalanul 2017

Bővebben...

Tanulmányi kirándulás 2017 - 3. nap

A kiadós svédasztalos reggeli után kicsit csalódottan szemléltük az eget, mert az e napra tervezett gyalogtúra a Szlovák Paradicsomba, sajnos elmaradni látszott. A szemerkélő eső nem kedvezett a hegyi túrának.

Helyette a helyi vezetőnk Attila bácsi, egy másik érdekes programmal állt elénk. Barlanglátogatásra módosult a túra. A Magas Tátra lábainál Poprád közelében található a Vazeci barlangba indultunk, mely a barlangi medve  csontmaradványainak értékes lelőhelye. Ez a medvefaj nagyobb és súlyosabb volt a mainál, életnagyságú makettjét a látogatók is megtekinthetik a barlangban.  A barlang bejárata 8 méterrel a Fehér Vág szintje felett, 784 m tengerszint feletti magasságban.

Határtalanul 2017

Bővebben...

Tanulmányi kirándulás 2017 - 2. nap

A finom reggeli után frissen egy sétát tettünk Selmecbánya óvárosában, meghallgattuk a helyi vezetőnk történeteit a nevezetességekről, majd búcsút vettünk ettől a különlegesen szép várostól és a másik egykori bányaváros, Besztercebánya felé indultunk. Besztercebánya a Zólyomi-medencében, az Alacsony-Tátra lábánál fekvő város Közép-Szlovákia kiemelkedő fontosságú műemlékvárosa.Besztercebánya legfőbb látnivalója a várnegyed, melyen belül a fantasztikusan szép főteret és néhány templomot találhatunk.

Határtalanul 2017

Bővebben...

Tanulmányi kirándulás 2017 - 1. nap

Kissé borongós keddi hajnalon negyed hatkor gyülekeztünk az iskola előtt. Csomagjaink, okmányaink rendezése után indultunk Esztergomba, hogy ott a  dunaszigeti KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola hetedikesei is csatlakozzanak hozzánk és együtt lépjük át a határt Párkánynál.  Az esztergomi Bazilika monumentális épülete csodás látványt nyújtott a határ túloldaláról is. A Duna túloldalán várt ránk Vörös Attila, tapasztalt felvidéki vezető, aki palóc tájszólással ismertette a kirándulás programjait. A buszon a két iskola diákjai ismerkedtek egymással.

Az első állomásunk a zselízi magyar tannyelvű iskolában volt.

Határtalanul 2017  Határtalanul 2017 

Bővebben...

Vetélkedő

2017. szeptember 13-án, szerdán délután megtartottuk a fakultatív előkészítő tevékenységként vállalt vetélkedőt. Csapatmunkában, az előkészítő órák során megszerzett tudást és előismereteinket felhasználva kellett a feltett kérdésekre válaszolnunk. 4 fős csapatokban dolgoztunk. Ezen a délutánon sok érdekes feladatot kaptunk: Szlovákia – puzzle, találós kérdések, keresztrejtvényt, földrajzi totót, Mátyás király életéhez kapcsolódó feladatokat. Gyorsan repült az idő, mindenki lázasan dolgozott, szorgoskodott.

Jól éreztük magunkat és már nagyon várjuk a keddi indulást!

Határtalanul 2017

Bővebben...

Előkészítő órák

Résztvevők: hetedikes diákok, kísérő tanárok

Időtartam: előadásonként 1 óra

1. óra: Általános tájékoztató a pályázattal kapcsolatos tudnivalókról, feladatokról.

Beszedics Zoltánné tanárnő

Ideje: 2017. szeptember 5.

  • A tanulmányi kirándulás programjának ismertetése.
  • A kirándulásról szóló tájékoztatás a tanulóknak.
  • Illemszabályok a tanulmányi kirándulás során.

A tanulóknak kiosztott feladatok a kirándulással kapcsolatban.

Bővebben...

Határtalanul! 2017

Pályázat 2017

Iskolánk az Emberi Erőforrás Minisztériumtól a Határtalanul pályázaton tanulókként 59. 909 Ft-ot nyert, melynek köszönhetően a Mátyás király nyomában – várak és városok a Felvidéken címmel iskolánk hetedik évfolyamának 20 diákja 2017. szeptember 19-22. között Felvidékre látogathat.

   
© Akasztói Általános Iskola