Látogatóink  

Jelenleg 70 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Ovisok a negyedikeseknél 2017

Május 19-én az ovisok ismét ellátogattak az iskolába. Ezúttal a szeptembertől iskolás kisgyerekek szüleikkel együtt ismerkedhettek meg az iskolai környezettel, tanulással, tanító nénivel.

Ovisok a negyedikben

Az ovis korosztályhoz közelálló témában - az állatok - azon belül a macik világába kalauzoltuk el a gyerekeket. Először 3 találós kérdés segítségével megismerkedtünk a barnamedve, a panda és a jegesmedve szokásaival. Az ovisok mesélhettek kedvenc állataikról és a 3 medvefajta jellemzőiről. Bemutatták mozgásukat, majd 3 vidám kisfilm segítségével bepillantást nyertünk a medvék mindennapi életébe.

Ovisok a negyedikben

Ezután a Bújj, bújj medve… mondókát énekeltük és mutogattuk el közösen, s egy valódi bújócskás játékkal folytattuk a délelőttöt. Elbújt, környezetbe beleolvadó tárgyakat kellett megkeresniük egy macis képen. Igazi elmélyülést igénylő feladat volt, mely után egy kis tapsolós-számolós játékkal mutathatták be az ovisok, hogy mennyire mozognak otthonosan a számok világában.

Ovisok a negyedikben

Ovisok a negyedikben

 Ovisok a negyedikben

Ovisok a negyedikben

A téri tájékozódásukat tehették próbára a következő feladattal a gyerekek: a maci jobb és bal kezébe, fülébe kellett a koppantásnak, tapsnak megfelelő számú tárgyat rajzolniuk.

A sok-sok figyelmet igénylő feladat után igazi felüdülést jelentett a Medvevadászat című játék, amelyben mozgással, utánozással egybekötve adtunk elő egy viszontagságos-vicces vadászatot. Ezek volt a délelőtt legörömtelibb és felszabadultabb pillanatai, minden ovis nagy beleéléssel játszott. S hogy a szülőket is bevonjuk egy kicsit a délelőtti foglalkozásba, közösen hajtogattunk egy macifejet, amelyet hazavihettek. A negyedikesek személyes ajándékkal is készültek, egy macis könyvjelzőt adtak át emlékül a vendégeknek.

Ovisok a negyedikben

Ovisok a negyedikben

 Ovisok a negyedikben

Ovisok a negyedikben

A vidám ismerkedős délelőtt reméljük minden ovisban kellemes érzéseket keltett, s lelkesen érkeznek szeptemberben majd az iskolába.

A látogatás képei ide kattintva megtekinthetőek!

Gubánné Líbor Ildikó

osztályfőnök

   
© Akasztói Általános Iskola