Látogatóink  

Jelenleg 7 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

   

Keresés  


   

Körzeti szavalóverseny 2017

2017. december 15-én tartottuk meg Kiss Benedek költőről elnevezett szavalóversenyünk körzeti rendezvényét.

Körzeti szavalóverseny

 

Körzeti szavalóverseny

Mióta beléptünk a katolikus iskolák nagy családjába nemcsak a szomszédos települések növendékei látogatnak el hozzánk. 9 alsós és 10 fölsős jelentkezett az idei versenyre. A versmondókat 3 tagú zsűri értékelte, melyek vezetője Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, tagjai pedig Kovács Lajosné (Margó néni), aki aktív éveiben a kiskőrösi Bem József Általános Iskolában tanított és Fodor Tamás, a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium magyartanára voltak.

Körzeti szavalóverseny

A versenyt a kicsik kezdték Kiss Benedek: Zene-bona, szana-szét című kötelező versének az elmondásával, majd a szabadon választottak következtek az alsósok előadásában. A szünetben vendégül láttuk a versmondókat és kísérőiket. A szünet után a felső tagozatosok versenye következett, ők is a kötelezővel kezdték Kiss Benedek: Tenger című versét adták elő, majd a szabadon választott verseket támasztották fel papírsírjaikból.

A nagyok versenye után került sor az értékelésre, mindenki kapott emléklapot, ajándékot, melyet ezúttal is könyvtárosaink Feketéné Csatai Bernadett, Pál-Kárpáti Alíz és Földi Lilla készítettek.

Buda Ferenc, a zsűri elnöke értékelte a versenyt és adta át az okleveleket, jutalomkönyveket. Különdíjban részesült Frei Laura 3.b osztályos tanuló, aki iskolánkat képviselte a versenyen.

  1. helyezett: Valach Nikolett 2.c osztályos tanuló a kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulója Kovács Barbara: A csacsi című versét adta elő.
  2. helyezett Hegedűs Kamilla 4.a osztályos tanuló a hartai Ráday Pál Általános Iskola diákja Nadányi Zoltán: A kutyám című versét mondta.
  3. helyezett: Jeszenszky Laura 1.a osztályos a kiskunhalasi Szent József Általános Iskola Nemes Nagy Ágnes: Mi van a szobában? című versét szólaltatta meg.

A fölsősöknél Különdíjban részesült Csanádi Helga8. osztályos a kiskőrösi evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium Petőfi: Elmondom, mit eddig című versével.

  1. díjban Suhajda Dorina Csenge 7. osztályos a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola diákja Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című versét adta elő.
  2. díjban Lehoczki Tamara 8.b kiskőrösi Bem József Általános Iskola Ady Endre: Az utolsó című költeményével.
  3. díjban Janik Boglárka 7. osztályos a Páhi Általános Iskola Kiss Benedek: Hogyan szeress? címűversével részesült.

Solti Kálmán, iskolánk igazgatója köszönte meg a zsűri munkáját.

„Nem szép a szép, hacsak magam gyönyörködöm benne” – vallja Szilágyi Domokos. Tanultunk most mi is egymástól és gazdagodtunk kedves versmondók az általatok választott költeményekből.

Köszönet érte.

A szervezők nevében: Endrődiné Turú Erzsébet

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

Körzeti szavalóverseny

A szavalóverseny képei ide kattintva megtekinthetőek!

   
© Akasztói Általános Iskola